kursus i bevægelse og bevidsthed - introduktion til tantramassage

Tantramassage kursus

Share

Tantramassage kursus på Mahamudrainstitut

Vil du introduceres til den helt vidunderlige tantramassage, vi igennem efterhånden mange år både har praktiseret og uddannet mange mennesker i? Så vil dette Tantramassage kursus på Mahamudrainstitut være noget for dig! 
Det vil give dig en indledende indføring i en Mahamudra tantramassage – principper, baggrund og praksis.

Tider, sted og pris

Tantramassage kursus på Mahamudrainstitut forløber fra fredag kl 17.00 til søndag ca. kl 12.00 (Vi slutter før middag).
Der overnattes på kursusstedet.
Prisen er 2250 kr. inkl. moms, som betales ved tilmelding.

Tantramassage kursus på Mahamudrainstitut – foregår på Kursusstedet Abildgaard 
Det ledes af Karin Wagner og Mads Jesper Løye Hejl.

Datoer kan du finde nederst på siden her.

Tilmelding

Du tilmelder dig ved at sende os en mail på jesperhejl(at)gmail.com (erstat (at) med @) med navn adresse og telefonnummer samt en kort beskrivelse af dig selv. Vi taler sammen i telefon inden endelig tilmelding ,og du er også velkommen til at ringe først på 20214915 og høre nærmere.

Du kan deltage, uanset om du opfatter dig som single eller en del af et par.

Vi plejer at få det til at gå op med lige antal mænd og kvinder.

Hvad indeholder et tantramassage kursus på Mahamudrainstitut?

De fleste kender fra andre kurser, at de har et fast program.

På Mahamudrainstitut fungerer det sådan, at vi åbner er rum for fælles undersøgelse, undren og masser af praksis uden at følge en forud fastlagt plan. 
Vi kommer alle med forskellige forudsætninger. Hvert eneste hold, vi har haft her på instituttet, har været forskellige. Indholdet tilpasser vi derfor, så det passer bedst muligt til den gruppe, vi er på det enkelte seminar.

Når det er skrevet, så vil der være en overordnet ramme:

Alle øvelser indeholder:

  • Oplæg og demonstration.
  • Egen praksis med vekslende partnere.
  • Opfølgning med spørgsmål og refleksion over egne erfaringer.

Der er ikke noget, du “skal” gøre. Du kan til enhver tid f.eks. sidde en runde over eller stoppe midt i en øvelse.

Der er intet at “tro på” – og en masse nyt at erfare!

Noget af det måske vigtigste at øve, er at opdage, hvordan vi impulsivt og spontant kan bevæge os væk fra noget, vi sanser som uønsket i øjeblikket, uden på nogen måde at tøve i en overvejelse om hvorvidt det nu er “ok” – og uden af komme med en forklaring.

Dette spontane “nej og ja” – der udtrykkes i bevægelse, er måske noget af det, vi er mest kendte for at formidle i praksis? 
At erfare dette i egen krop er ganske forvandlende i forhold til måden, vi ellers er i livet på.

Både Karin og Mads Jesper deltager aktivt i i øvelserne, og giver dig mulighed for direkte at kunne spejle og følge i praksis, hvad vi gør.

Indhold i stikord

En Mahamudra tantramassage fungerer som en spirituel og meditativ praksis i bevægelse. Et udtryk for “Mettā (Pali) or maitrī (Sanskrit)” …. dvs. “kærlig godhed”. Et møde i hengivelse og bevidst, opmærksom, sanselighed hinsides enhver ambition om at komme “nogen steder hen” eller opnå noget.


Konkret inviterer vi dig til at afprøve og spejle vores praksis. Vi åbner et rum, hvor du kan undersøge, hvad det vil sige at berøre i afspændthed og opmærksomhed.

Det fungerer lidt som at lære “at danse” en sanselig, opmærksom dans i kontakt med et andet menneske på madrassen på gulvet. Til stadighed at forfine sin kompetence til at bevæge sig hengivent, ubesværet og afstemt i mødet med andre mennesker.

Vi vil komme omkring følgende temaer:

  • 
“Tantra” – hvad er det, og hvor kommer det fra?
  • “Tantramassage”? – Ikke en behandling eller terapi, hvor “en gør noget ved en anden” men et møde i dialog imellem to.
  • Principper og grundantagelser og praksis i en Mahamudra tantra massage:

Eksempelvis:

Rummet der åbnes, indledning, kontakt, opmærksomhed, bevidsthed, hengivelse, bevægelsesfrihed, berøring, sanselighed, forskellige positioner, forløb, flow, rytme, puls, åndedræt, spænding/afspænding, tydelighed, “no extras”, “gravity”, “perfect fit”, berøre med Ki/Chi, Ying-Yang-principper, åbne/lukke, lyst, lede og følge, afslutning.

Mahamudra tantra massagen er klar og læner sig op ad forståelige grundantagelser, som vi ikke skal tro på, men kan afprøve og undersøge i praksis.

Meditation og Yoga – er en del af alle vores seminarer. Mahamudra tantra massagen foregår på gulvet, og den, som leder massagen, må udvikle smidighed og styrke i sin krop. Her er Yogaen fortrinlig til det.

Du skal være sund og rask, og med en fysik der er så god, at du kan sidde og bevæge dig på et gulv i gulvhøjde. Har du erfaring med Yoga er det bestemt en fordel og ingen forudsætning.

Vi begynder vores Tantramassage kursus med tøj på, og giver hinanden lejlighed til at fornemme og bevæge os med hinanden.

Først derefter klæder vi om til sarong.

Nøgenhed?

I Mahamudra tantra massage er både den der leder mødet, og den der følger, nøgne.

Det kan for den “nye” lyde voldsomt udfordrende, og det føles efter ganske kort tid som “det naturligste i verden”. Det gælder sikkert også for dig, som måske i udgangspunktet kan have svært ved at forestille sig det.

Massagen omfatter hele kroppen, og der vil IKKE være øvelser i yoni eller lingam-massage på vores introduktions-retreats. Det finder du alene på vores årsforløb: Cupisofi og elskovskunst

Tantra og det æstetiske

For os er der en tæt sammenhæng imellem tantra og det æstetiske. Særligt når vi undersøger mødet imellem mennesker. At sanse betyder at åbne sig for det, som er. Det er sårbart og intimt.

Vi inviteres af omgivelser og rammer.

På Abildgaard Kursussted, hvor Mahamudrainstitut holder til, finder du smukke rum. De er gennemgående lavet i træ og naturlige materialer. Naturen omkring os plejes med omsorg og åbner rum for alene-tid og afslapning.

Maden, du serveres, er udsøgt. Den er økologisk og så vidt muligt biodynamisk og uden kød. Den tilberedes af Karin, der, som Ayurvedisk uddannet kok,  skaber den skønneste madkunst.

Vi tiltrækker deltagere, som deler vores holdning til betydningen af at pleje og tage omsorg for sin krop og sit sind.

Den omsorg, jeg viser mig, spejles i den måde, jeg møder andre mennesker på.

Som jeg berører mig, kan jeg berøre dig…

At åbne en dør du ikke vil lukke igen

At komme på et Tantramassage kursus på Mahamudrainstitut betyder at åbne en dør, de fleste ikke vil lukke igen. Du får adgang til noget i dig selv, du ikke vidste fandtes. Når du så erkender det, er det som om, det altid har ligget i dig som en sovende “vulkan”, der bare har ventet på, at låget springer af.

De, som igennem årene har deltaget på vores retreats i kortere eller længere forløb, beretter om forvandlende dage med latter, lyst, stille stunder, kærlig berøring, fordybelse og kontakt til sig selv i mødet med andre mennesker. 
Det er seminarer, som sætter varige spor i måden livet efterfølgende leves på.

Hvornår?

Datoer  2019

  • marts 29-31
  • maj 31 – juni 2
  • sept. 20-22
  • nov. 22-24

 

 

 

 

 

 

Share